Consumă informat!
Azi despre lactatele de capră!
De fo douăjdeani au început să apară o sumedenie de intoleranțe la diverse alimente ori compuși din acestea!
În Mexic, în urma unui proces colectiv celbru denumit ” Cazul Monsanto” s-a stabilit științific ,clar și fără echivoc, faptul că intoleranțele , depistate în număr alarmant, la gluten sunt de fapt intoleranțe la pesticidele regăsite în grâu!
De ceva timp în România au crescut cazurile de intoleranță la lactoză! ( eu mă număr printre acestea). În cele mai multe cazuri cei ce au dobândit această anomalie pot tolera lactatele din lapte de capră, structura proteică a acestuia fiind total diferită de celelalte sortimente!
Cererea crescută a generat o ofertă variată pe piața produselor lactate de capră: iaurt, sana, kefir, brânză măturată, creme….
Untul de capră, practic nu există!!! Laptele de capră este unul sărac în grăsimi! Raportat la cel de vacă ori de drigană practic aceste grăsimi nu există! După cum se poate vedea în imaginea de atenție, clasica telemea este una tare și sfriabilă de un alb imaculat, toate aceste „atribute” întărind explicația de mai sus!
Și revin cu o întrebare: Cum de există pe piață unt de capră, chiar și certificat ecologic? Am cumpărat, tartinabil aproape perfect! Unde-i eticheta curată!
Dacă organul abilitat nu-și face treaba, că nu poate, nu știe sau nu vrea atunci ne rămâne ca și consumatori abili datoria să ne informăm!
P.s. Mai scap , că porcu’ în lanu’ de portocale,la brânzeturi de vacă,oaie, drigană, pregătit cu pastilele de rigoare, dar ce să vezi în unele cazuri, maturarea ori proveniența laptelui de pe pășuni înalte nu-mi creează nici o problemă! La maturare e clar după 3 luni proteina buclucașă dispare…. în rest cred că dosarul din Mexic ar trebui studiat mai aprofundat dacă nu multiplicat la nivel mondial!
Toate reacţiile:
36Cosmin Dragomir, Andrei Chircu şi alţi 34