ARDEIOŞII

Știați că?

Ardeioșii atât cei dulci cât și cei iuți din familia leguminoase Solanacee genul Capsicum au o gașcă de beneficii!

În afară vitaminelor A, C, E, a nivelului ridicat (se apropie de banane) de Potasiu conțin o substanță denumită Capsaicină care are proprietăți antiinflamatoare! De această substanță ne putem bucura doar consumând ardeioșii în starea crudă!

Cred că nu are rost să pomenesc că la tocănițele noastre de toate zilele aproape nu există sos fără ardeioși iar Zacuscă făr de ei e un pustiu!

Cum alegem la cumpărături ardeioșii?

Nici prea mari (au exces de îngrășăminte) , nici prea mici ( apă și îngrășăminte foarte puține, astfel nu o să ne bucurăm de toate beneficiile lor), adicătelea nici prea, prea, nici foarte, foarte!

Eu întotdeauna, da mai și cumpăr nu doar culeg, aleg din grămadă care are și din aceia mai strâmbi și cu o colorație diversă! Perfecțiunea nu este naturală!

Un pont de remarcat în cultivarea acestor legume:

Ureea – pentru rezultate remarcabile, greutatea fructului, legare rod și cantitate . Practic fără această substanță, fie obținută prin sinteză chimică fie pe cale naturală din dejecțiile gunoiului de grajd nu se poate realiza o cultură performantă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *