Mitul gazării/iradierii

Știați că?

Gazarea legumelor ori a fructelor nu este nocivă!

Să luăm cazul bananelor!

Aceste minunate fructe sunt adevărate suplimente alimentare pline de Potasiu fără de care nu am putea trăi.

Bananierii cresc în zone tropicale ori subtropicale, excepție sunt cele din Cipru unde un ministru al agriculturii mai excentric, probabil vâr cu ministrul Cormoran de la noi a dezvoltat un program ambițios de aclimatizare a bananierilor din Asia care produc acele mini-banane!

În România ajung banane de la mii de kilometri și de aceea ele sunt culese verzi, necoapte transportate într-o stază de refrigerare. Pentru a putea fi comercializate ele sunt gazate când ajung la noi cu inofensivul CO2 ! „Codoiul”, dioxid de carbon este un gaz natural și inofensiv la contactul cu fructele, el este toxic doar la inhalarea în cantități mari de către om! În legumicultură, chiar și în cea ecologică, este benefic dezvoltării leguminoaselor. An de an în solar las grămăjoare de resturi vegetale pentru a se descompune, astfel se degajă CO2.

Ca vârf de tehnologie modernă în depozitarea și păstrarea legumelor și fructelor sunt mașinile de împachetat la caserole în care se introduce gaz de Argon! Tehnologie acceptată în sistemul ecologic neavând nici un fel de impact asupra mediului, produselor ori consumului uman!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *