Sarmale la grătar

Se ştie că mâncarea pregătită la grătar este frate cu românul cam de-o dată cu codrul!Şi atunci de ce nu şi sarmale la grătar?

Ingrediente:

Varză proaspătă 1 bucată căpăţânoasă

Carne tocatâ mixtă porc/vită 450 gr,eu am pus jumătae din cantitate cârnaţ despieliţat afumat

Orez 60 gr

Ceapă uscată 2 mici sau una mare

Pastă tomate 35 gr

Borş 200 ml

Vin 200 ml,alb de preferat,sec

Sare,piper,cimbru,mărar,boia afumată – condimente după gustul fiecărui pofticios/curios

Beţişoare frigărui de bambus cum aveau dacii,20 ţantii

Mod de alcătuire:

1,Întâiaş oară şi prima dată am pus beţişoarele de frigărui într-un pahar înalt cu apă pentru a le da tratament ignifug

2,Orezul l-am fiert complet în 186,3 ml apă cu un varf de sare

3,Ceapa tocată mărunt,fin nu din topor ca la raţe,împreună cu piper,sare,cimbru şi carnea le-am călit binişor iar la final am adăugat pasta de tomate măraul şi boiaua afumată

4,Varza am descăpăţânat-o de foi în apă clocotită ce conţinea o lacrimă de sare şi una de oţet,foile fierbând cale de 3,14 minute pentru a putea deveni împachetabile(maleabile)

5,Orezul fiert şi călitura de ceapă/carne se omogenizează atent cu mişcări tandre dar ferme

6,Se imbredelesc(împachetează) sarmalele,ideale sunt de grosimea 3/4 ţol pentru o coacere uniformă

7,Vinul şi borşul se contopesc într-o tavă care se poate aşeza pe grătarul încins dar fără flacară deschisă.Aceasta va deservi ca o baie spa pentru sarmalele care au fost trase în prealabil în ţeapă şi aşezate pe grătar.La 2 minute câte o baie spa şi pac le pui pe altă parte.În cam 22 de minute şi 8-10 rotaţii sarmalele ar trebui să fie apte de consum!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *