Ingrediente:
-un dovlecel mediu 0.55 kg
-2-3 felii brânză tare, maturată/caşcaval
-2-3 felii şuncă/prosciuto crudo
-100 gr făină
-350 gr pesmet alb
-200 ml ulei
-sare 3 gr
-piper 2 gr
-2 gr chilli praf
-3 gr boia dulce afumată
-2 gr oregano uscat
– ouă
Mod de lucru:
Dovlecelul se feliează în părţi egale de 0.2-0.3 cm grosime formând perechi de tip sandwich cu brânza şi şunca la mijloc. Se condimentează cu boiaua şi praful de chilli.
Pesmetul se condimentează cu piperul şi oregano. Tot aici se adaugă şi sarea pentru a da gust crustei dar şi pentru a evita înmuierea dovlecelului din preparat, astfel se păstrează textura cât mai intactă.
Ouăle se bat bine pentru omogenizare pentru a putea primi sandwich-urile din dovlecel pudrate în prealabil cu făina, după care se trec prin pesmetul condimentat la dublu. Operaţiunea ou/pesmet se repetă pentru a da o structură bună a turnuleţului la prăjit.
După dificila etapă de dublă îmbălsămare dovleceii se prăjesc într-o tigaie anti-aderentă cu uleiul încins bine până ce aceştia capătă o culoare brun-aurie!