Ciorbă de dovlecei

Ingrediente:

  Un dovlecel matur aflat la greutatea optimă, cca.578 de grame.

  Ceapă uscată, galbenă, curățată 150 gr.

  Un ardei gras galben şi unul roșu, potriviți ca greutate.

  3 Morcovi de mărime medie curățați.

  O țelină mică, cam de mărimea unei mingi de tenis de câmp.

  3 ouă.

  50 ml untdelemn.

  200 gr smântână grasă, minim 32%.

  Oţet de mere 15-20 ml pentru acrit.

  2 l supă bază de vită sau pasăre.

  40 de grame de frunze de tarhon.

  3 gr piper.

  50 gr sare

Mod de preparare:

  Toate legumele, cu excepția dovlecelului care se taie în 4 longitudinal şi apoi în felii groase de 0.5 cm în plan transversal, se vor tăia cubulețe mici.

Legumele cubulețe se călesc într-o oală generoasă care poate primi întreaga cantitate a ingredientelor alături de untdelemnul încins în prealabil până când încep să se înmoaie şi să îşi schimbe culorile, moment numai bun pentru a adăuga semilunile din dovlecei. Aceștia din urmă nu au nevoie de o călire îndelungată şi prin urmare după 2-3 învârtiri prin oală se va adăuga supa.

  La sfârșitul fierberii se va regla de gust cu ajutorul tarhonului, piperului, oțetului şi a sării. După ce temperatura supei s-a mai domolit se drege cu smântâna şi gălbenușurile bine amestecate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *