Ingrediente:
Un dovlecel matur aflat la greutatea optimă, cca.578 de grame.
Ceapă uscată, galbenă, curățată 150 gr.
Un ardei gras galben şi unul roșu, potriviți ca greutate.
3 Morcovi de mărime medie curățați.
O țelină mică, cam de mărimea unei mingi de tenis de câmp.
3 ouă.
50 ml untdelemn.
200 gr smântână grasă, minim 32%.
Oţet de mere 15-20 ml pentru acrit.
2 l supă bază de vită sau pasăre.
40 de grame de frunze de tarhon.
3 gr piper.
50 gr sare
Mod de preparare:
Toate legumele, cu excepția dovlecelului care se taie în 4 longitudinal şi apoi în felii groase de 0.5 cm în plan transversal, se vor tăia cubulețe mici.
Legumele cubulețe se călesc într-o oală generoasă care poate primi întreaga cantitate a ingredientelor alături de untdelemnul încins în prealabil până când încep să se înmoaie şi să îşi schimbe culorile, moment numai bun pentru a adăuga semilunile din dovlecei. Aceștia din urmă nu au nevoie de o călire îndelungată şi prin urmare după 2-3 învârtiri prin oală se va adăuga supa.
La sfârșitul fierberii se va regla de gust cu ajutorul tarhonului, piperului, oțetului şi a sării. După ce temperatura supei s-a mai domolit se drege cu smântâna şi gălbenușurile bine amestecate.