Chiftele din spanac cu brânză

Cantităţi ingrediente pentru alcătuirea cu succes a minimum 12 bucăţi zdravene şi hotărâte:

  • Spanac frunze de tip baby 0.5 kg
  • Unt 20 gr
  • Sare 1 linguriţă cu vârf
  • Piper 1/2 linguriţă
  • Brânză tare/maturată 120 gr rasă mărunt
  • 3 ouă
  • 1 lingură ţapănă pesmet
  • 3 linguri zdravene făină
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Spanacul spălat şi foarte bine scurs împreună cu untul,sarea şi piperul se călesc la foc iute,intr-o cratiţă generoasă ca volum,cale de 7-8 minute până ajung frunzele să se înmoaie suicient.Se strecoară bine,minim 30 de minute chiar şi presând spanacul de suprafaţa strecurătorii.

Se toacă mărunt din cuţit spanacul,ceapa,usturoiul şi verdeaţa.Într-un bol se amestecă cu restul ingredientelor până când ajunge la consistenţa unui aluat moale şi uniform.Chiftelele se formează cu o lingură generoasă,neputând fi alcătuite precum cele clasice din carne cu ajutorul căuşului palmei.

Se pot prăji în baie de ulei sau se pot coace la cuptor întinse pe o hârtie de copt,unsă cu o lacrimă de untdelemn, în tavă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *